Bekijk het origineel

Waarschuwing

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Waarschuwing

2 minuten leestijd

Maar voordat ik er verder op inga moet ik u waarschuwen dat toen wij deze mogelijkheden hadden overwogen, wij heel positieve veranderingen moesten aanbrengen in onze hele houding ten opzichte van geld uitgeven.

Om te beginnen moet u die drang van iets te willen bezitten zo gauw uw oog erop valt zien kwijt te raken. Winkels bestaan immers om die drang te bevredigen — en dat kost geld. Het is een privilege en u moet zelf beslissen of u zich dat kunt veroorloven of niet. U moet ook een beetje soepeler zijn wat uw wensen betreft. Het kan zijn dat u niet precies kimt krijgen wat u hebben wilt voor de prijs die u bereid bent te betalen. U moet van tevoren plannen maken. U moet b.v. precies weten wat u wilt aanschaffen, wat voor functie het moet hebben én hoeveel ü dat waard is. Als er zich dan een kans voordoet kiirit u die g^jpèn/ü moet ook bereid zijn er zelf meer voor te doen — Uw tijden indelen, een beetje rondreizen, een beetje zoeken. Daar gaat natuurlijk tijd inzitten en u moet beslissen of u dat er voor over hebt en of u die tijd kunt vrijmaken.

Ik probeer u niet te vertellen dat het uitgeven van geld op deze manier de beste is of de meest verstandige. Het is alleen anders. Zeker, het is een fijn gevoel zomaar een winkel binnen te kunnen stappen en te kopen wat u wilt en wanneer u wilt. Jammer genoeg konden wij ons die luxe nooit permitteren en zijn zodoende op alternatieve methodes overgestapt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Waarschuwing

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken