Bekijk het origineel

Bekering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bekering

1 minuut leestijd

<br />

O, volk van Nederland, bekering, bekering alleen kan u te dezen dage nog behouden. Een oprechte bekering, een volkomen bekering, een openbare bekering en daarbij een dagelijkse en toenemende bekering.

Wanneer deze bekering niet eens spoedig door de Geest Gods onder ons komt te ontstaan, dan zullen mogelijk velen die nu hier zijn nog voor hun ogen vervuld zien dat woord des Heeren: daarom zeg ik ulieden dat het Koninkrijk Gods van u zal weggenomen worden en een volk gegeven, dat zijn vrucht voortbrengt.

Bekeert u dan van uw boze wegen, want waarom zoudt gij sterven, o huis Israëls. Dit is nog des Heeren woord tot een ieder van ons. De goddeloze verlate zijn weg en de ongerechtige man zijn gedachte en hij bekere zich tot de Heere, zo zal Hij Zich zijner ontfermen en tot onze God, want Hij vergeeft menigvuldig. O, wordt dan toch eens allen tezamen behouden van de toekomende toorn en brengt vruchten voort der bekering waardig, zomervruchten, vroegrijpe vruchten,

Th. van der Groe

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekering

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken