Bekijk het origineel

Kans op einde gevechten in Libanon erg klein

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kans op einde gevechten in Libanon erg klein

Arafat oneens met verklaring

1 minuut leestijd

BEIROET -^ De vooruitzichten op beëindiging van de gevechten in Libanon zijn vrijdag aanzienlijk verslechterd. In weerwil van het donderdag tussen Syrië en de Palestijnse bevrijdingsorganisatie gesloten akkoord dat een eind moest maken aan hun drie maanden oude conflict In Libanon verklaarde een Palestijnse woordvoerder nu dat met syrIë geen definitief akkoord was bereikt.

De man zei dat de PLO „veel bezwaren" heeft tegen bepaalde passages ir de donderdagavond uitgegeven Syrisch-Palestijnze verklaring.

Een van die passages wordt in Beiroet gezien als een mogelijke bedreiging voor de betrekkingen tussen de Palestijnen en Egypte. Daarin wordt namelijk Egypte aangevallen om het gedeeltelijke troepenscheidingsakkoord met Israël. Volgens de bewoordingen in de gewraakte passage zou dat akkoord verdeeldheid in de Arabische wereld en de burgeroorlog in Libanon hebben veroorzaakt.

Aanvankelijk veroordeelden ook de Palestijnen het Egyptisch-Israëlische akkoord, maar zij zijn omwille van de Egyptische steun voor de Palestijnse zaak later bijgedraaid. Letterlijk wordt in de passage van het Syrisch-Palestijnse akkoord gezegd: ,,De imperialistische-zionistische agressie bereikte haar climax in het Sinaï-akkoord."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kans op einde gevechten in Libanon erg klein

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken