Bekijk het origineel

Groenten met „vlees

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Groenten met „vlees" in blik

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Europese commissie, het „dagelijks bestuur" van de gemeenschappen, gaat na hoe het mogelijk is dat in Duitsland de laatste tijd in een groot aantal blikken met sperziebonen en erwten uit Nederland, Frankrijk en België ratten, padden en gedeelten van andere dieren zijn gevonden.

Zij zegt in antwoord op vragen van een Westduits lid van het Europees parlement, de socialist Horst Seefeld, dat in Nederland, Frankrijk en België een onderzoek wordt ingesteld.

Volgens Seefeld zijn er sinds 1974, toen het eerste geval van bedorven conserven werd ontdekt, veertig gevallen bekend geworden. Bij invoer in de Bondsrepubliek gaat de Duitse douane ervan uit dat de hygiënische omstandigheden in de bedrijven van de EEG-landen bevredigend zijn, maar de producerende landen controleren niet bij de uitvoer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Groenten met „vlees

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken