Bekijk het origineel

Viking vindt zuurstof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Viking vindt zuurstof

Leven op Mars?

1 minuut leestijd

PASADENA De Viking-Marslander heeft bij het bodemonderzoek op de rode planeet geheel onverwacht de aanwezigheid van zuurstof vastgesteld, iets waarop de geleerden niet hadden gerekend. H. Klein, chef van de biologische afdeling van het ,,project", zei zaterdag te Pasadena dat de zuurstof kon zijn voortgebracht door levende planten, zoals dat ook op aarde het geval is. Andere deskundigen te Pasadena spraken evenwel de waarschuwing uit dat nog niets vaststond. Er bestond namelijk ook de mogelijkheid dat de zuurstof het resultaat was van niet-levende, niet-biologische procédé's.

Klein zei, dat de meest waarschijnlijke uitleg voor de aanwezigheid van zuurstof was dat deze afkomstig was van een zuurstofhoudend materiaal nadat dit was geplaatst in de warme en vochtige atmosfeer van de testcel tijdens het biologische experiment, en dus inderdaad niet een resultaat behoefde te zijn van fotosynthese dat is de vorming van koolhydraten uit koolzuur en water door planten onder de invloed van licht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Viking vindt zuurstof

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken