Bekijk het origineel

Nieuwe CRM-regels voor gezinshulp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe CRM-regels voor gezinshulp

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Betaling via de bijstandswet van in particuliere loondienst werkende gezinsverzorgsters zal vanaf 4 oktober van dit jaar, behoudens enkele uitzonderingen, niet meer mogelijk zijn.

Ieder die hulp behoeft, zal dan een aanvraag moeten indienen bij de gesubsidieerde instellingen voor gezinsverzorging. Dit heeft het ministerie van CRM zaterdag meegedeeld.

Eerder dit jaar had het ministerie ook al beleidsmaatregelen op het terrein van de gezinsverzorging doorgevoerd. Met als doel "een betere beheersing van de overheidsuitgaven voor gezinsverzorging" werden in april de financiering via de Algemene Bijstandswet en die via de subsidie aan de instellingen voor gezinsverzorging samengevoegd in één subsidie. Daardoor werd, aldus CRM, „voor de cliënten van de gezinsverzorging een beroep op bijstand in het algemeen overbodig".

Omdat er ook na 4 oktober in veel gemeenten nog veel mensen zijn die afhankelijk zijn van particuliere gezinshulp, waarvoor zij de kosten thans via de bijstandswet vergoed krijgen, wordt voor deze categorie een uitzondering gemaakt. Voorlopig zullen zij de bijstand blijven ontvangen. Wel zullen de instellingen voor gezinsverzorging nagaan of én in hoeverre deze hulp noodzakelijk is.

Op 1 september gaat, tenslotte, een nieuw systeem werken, waarbij zal worden vastgesteld hoeveel hulp er beschikbaar is en wie er in welke mate voor in aanmerking komen. Doel is te komen tot een rechtvaardige verdeling van de beschikbare hulpmogelijkheden over het hele land, aldus het ministerie van CRM.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuwe CRM-regels voor gezinshulp

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken