Bekijk het origineel

Verenigde Staten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verenigde Staten

1 minuut leestijd

WASHINGTON In de Verenigde Staten heeft zich het afgelopen jaar (1975) een daling voorgedaan in het sterftecijfer. Doordat ook het aantal geboorten terugliep is de Amerikaanse bevolking bezig te vergrijzen, blijkt uit de jongste demografische gegevens van het federale bureau voor de statistiek in Washington. In 1975 stierven 1,91 miljoen Amerikanen, een mortaliteit van 8,9 per duizend. Dit is het laagste cijfer sinds 1967 en sinds 190O de eerste keer dat de mortaliteit onder de 9 per duizend zakt. Drie van de vijftien voornaamste doodsoorzaken zijn nog steeds in opmars: kanker (plus 4,2 procent), zelfmoord (plus 5 procent) en moord (plus 4,1 procent). Een dalende trend tekent zich af voor: hartziekten (minus 4,5 procent), verkeersongelukken (minus 17,1 procent) en hersenbloedingen (minus 8,7 procent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Verenigde Staten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken