Bekijk het origineel

Griekenland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Griekenland

1 minuut leestijd

ATHENE — Bij Nemea ten zuiden van Corinthe zijn de resten blootgelegd van een stadion uit de vierde eeuw voor Christus, aldus is door het departement voor archeologie in Athene dinsdag bekend gemaakt. Bij het stadion zijn ook de fundamenten aangetroffen van grote gebouwen welke gelegenheid boden voor de beoefening van verschillende sporten, de fundamenten van een badhuis en een water reservoir. Bij het complex zijn een groot aantal munten, brokstukken van beelden en andere voorwerpen gevonden. Een deel van een stadion van het oude Nemea was reeds eerder blootgelegd. Nemea was een van de vier steden waar de grote panhellenistische feesten werden gehouden. Volgens de legende was het in Nemea dat Hercules de leeuw doodde die de omgeving van de stad terroriseerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Griekenland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken