Bekijk het origineel

Vervoersbonden eisen gesprek met minister

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vervoersbonden eisen gesprek met minister

Arbeidsvoorwaarden buspersoneel

2 minuten leestijd

UTRECHT — De vervoersfederatie NVVATVKV en de vervoersbond CNV willen dat minister Westerterp (Verkeer en Waterstaat) voor volgende week donderdag een gesprek met hen arrangeert over het wegwerken van de verschillen in arbeidsvoorwaarden voor perso-

neel in dienst van gemeentelijke vervoersbedrijven en voor personeel in dienst van streekvervoersbedrijven.

Mocht dat gesprek er voor die datum niet komen of mocht het een onbevredigend resultaat hebben ,dan zullen de bonden zich gaan beraden over te voeren acties.

Dit staat in een motie van die strekking aan de bewindsman, die dinsdag in YUtrecht is aangenomen op een vergadering van de groepsraden Streekvervoer van de Vervoersfederatie en de overeenkomstige vakafdeling van de Vervoersbond CNV.

Afwijzing

In die motie wijzen de bonden, „met grote verontwaardiging" de koppeling af, die er huns inziens wordt gemaakt tussen het streven om de tekorten van het openbaar vervoer te beperken en het streven om de arbeidsvoorwaarden voor beide categoriën vervoerspersoneel te harmoniseren.

Met dat laatste, een zaak waarbij verschillende departementen zijn betrokken, zijn werkgevers, overheid en werknemers al ruim zes jaar bezig. In de huidige CAO autobuslijndiensten is dat streven vastgelegd. Werknemers verwachten dan ook, dat de harmonisatie bij de vernieuwing van deze Vcao geregeld zou gaan worden.

Vertegenwoordigers van het ministerie hebben onlangs echter laten weten, dat voor een dergelijke loonoperatie (die ongeveer twintig miljoen gulden zou gaan Kosten) de tinanciële ruimte ontbreekt. Het parlement heeft namelijk een voorstel aanvaard de groei van de subsidie aan het openbaar vervoer te beperken. De bewindsman heeft de streekvervoerders ondermeer laten weten, dat van het door hun begrote tekort in totaal dertig miljoen gulden niet zal worden vergoed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vervoersbonden eisen gesprek met minister

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken