Bekijk het origineel

Dordtse politie doet goede vangst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dordtse politie doet goede vangst

Beslag op partij hasj (f 500.000)

2 minuten leestijd

DORDRECHT — Na een ontvangen tip heeft de politie beslag weten te leggen op 126 kg hasjies, een record hoeveelheid voor Dordrecht. Er zijn twee mannen gearresteerd, die tot dusver blijven weigeren verklaringen over hun verboden bezit af te leggen.

De politie is huiszoeking gaan doen bij de 35-jarige C. J. L., pijpfitter van beroep die een huis aan de Goeverneurstraat bewoont. In het kamertje, waar de hasj werd gevonden, bevond zich de 25-jarige koopman J. H., die volgens zijn verklaring maar even bij L. op bezoek was. Toen men echter in zijn woning aan de Torenstraat eveneens huiszoeking ging doen, vond de politie daar nog eens 13 kg hasj

De in beslag genomen hoeveelheid is ongeveer een kwart miljoen gulden waard, maar naar kleinhandelsprijs omgerekend schommelt de waarde tussen ƒ 500.000 en ƒ 750.000.

De politie in Venray heeft woensdagochtend zeven mannen en twee vrouwen aangehouden wegens handel in of gebruik van hasjiesj en heroïne. Op zes van hen vond de politie tien gram heroïne en tweehonderd gram hasj.

Na overleg met de officier van justitie in Roermond heeft de politie drie van de verdachten in de cel gehouden.

Bij een huiszoeking in een Zeister woning heeft de politie niet alleen soft- en harddrugs gevonden maar ook een grote hoeveelheid wapens, o.m. een stengun, een houwitser, vijf slagpijpjes en een hoeveelheid munitie. Aangehouden werden J. G. (21) uit Amersfoort en J. S. (22) uit Utrecht.

Eis 3,5 jaar

De officier van justitie bij de rechtbank in Amsterdam, mr. H. E. van Renesse,, heeft woensdagmiddag tegen de 37-jarige Chinese kelner Kwok Ping C. uit Zwolle wegens het invoeren van een grote hoeveelheid heroïne drie jaar en zes maanden gevangenisstraf met aftrek geëist.

Toen de Chinees in mei een pakket bij het Spoorwegpostkantoor kwam ophalen, kreeg de douane-ambtenaar argwaan; in speelgoedbeestjes zat 3,7 kg heroïne verstopt. Voor de rechtbank verklaarde hij te zijn geschrokken van de hoeveelheid. In zijn Zwolse woning werd een brief aan getroffen, waaruit zou kunnen worden afgeleid, dat de Chinees ook bij andere heroïnedeals betrokken was geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Dordtse politie doet goede vangst

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken