Bekijk het origineel

loornse aannemers willen Loo hersteÜeri

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

loornse aannemers willen Loo hersteÜeri

Anders ontslagen in bouwwereld

2 minuten leestijd

APELDOORN — Tien bouwbedrijven uit Apeldoorn en omgeving

Aan de andere kant van de weg ramde hij echter drie geparkeerde auto's. Hij werd zwaar gewond en raakte bekneld in zijn auto. De brandweer heeft hem met behulp van snijbranders uit het wrak gehaald. willen samen graag het paleis 't Loo restaureren en daarvoor worden toegelaten tot de inschrijving voor de herstelwerkzaamheden.

De afdelingen Apeldoorn van het Nederlands Verbond van Ondernemers in het bouwbedrijf en van de hout- en bouwbond CNV alsmede de Kamer van Koophandel voor Noord-Oost Gelderland hebben dit in een brief gevraagd aan de directeur van de hoofdafdeling bouw van de rijksgebouwendienst.

Als reden voor het verzoek wordt erop, gewezen, dat uit gegevens van het gewestelijk arbeidsbureau Oost-Veluwe blijkt, dat de gemiddelde geregistreerde arbeidsreserve in de bouwnijverheid in Apeldoorn en omgeving in de eerste helft van dit jaar reeds op een hoger peil ligt als het cijfer voor geheel 1975. Met het najaar in het verschiet een verre van rooskleurig perspectief, aldus het schrijven, dat ook naar het ministerie van CRM en de vaste kamercommissie voor CRM is gezonden.

Overcapaciteit

Bij een aantal in Apeldoorn en omgeving gevestigde bouwbedrijven is van overcapaciteit sprake en als deze niet op korte termijn wordt weggenomen zal dit onherroepelijk leiden tot ontslagen. Op initiatief van de afdeling Apeldoorn van het Nederlands Verbond van Ondernemers in het bouwbedrijf hebben de tien bedrijven zich in principe bereid verklaard een combinatie te vormen.

Zij hebben een gezamenlijk personeelsbestand van 640 mensen en een jaaromzet van circa 65 miljoen gulden en schrijven over voldoende draagkracht en kennis te beschikken om als groep de restauratie te kunnen uitvoeren.

De eerste fase van het herstelplan van het paleis is bestedingsklaar. Het omvat de restauratie van het corps de logis, vier paviljoens en de bouw van een tuinmuur.

Fase twee zal omvatten de aanleg van technische installaties, de restaura- ' tie van de beide vleugels, de terreinwerken en de aanleg van een tuin.

De totale kosten van de herstelwerkzaamheden zijn geschat op bijna 63,5 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

loornse aannemers willen Loo hersteÜeri

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken