Bekijk het origineel

Bloemencorso in Rijnsburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bloemencorso in Rijnsburg

2 minuten leestijd

RIJNSBURG — Ook dit jaar zal er weer een bloemencorso worden gehouden en wel op 7 augustus. Het motto voor het bloemencorso heet dit jaar ,,Sprookjes in bloemenland". De route waar langs de stoet zal rijden is 22 kilometer lang en er zullen 13 praalwagens aan meedoen.

Het complete bloemencorso is al te bezichtigen op vrijdag 6 augustus in de hallen van de bloemenveiling ,,Flora" te Rijnsburg. De openingstijden zijn van 17.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag vertrekt het corso om 13.00 uur uit Rijnsburg. Het maakt dan eerst een rit door het bloemendorp zelf en gaat via Oegstgeest naar Leiden. Daar zal het corso om ongeveer 15.00 uur door het stadscentrum trekken. Na een pauze zal de bloemenstoet om 16.00 uur via de fraaie Leidse Singels naar Leiderdorp gaan waar de aankomst is om kwart voor zes.

In de stoet van de praalwagens zal een opmerkelijke auto meerijden. Dit is de nieuwe bloemenauto van het Bureau Voorlichting Bloemen en Planten in Den Haag. Dit bureau houdt zich bezig met de uitgifte van gratis voorlichtingsmateriaal over kamerplanten en snijbloemen. De opzet van de auto is zodanig, dat er vanuit de auto bloemschikdemonstraties gegeven kunnen worden. De auto kan op allerlei landelijke en plaatselijke evenementen worden ingezet, zoals tentoonstellingen en braderieën.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bloemencorso in Rijnsburg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken