Bekijk het origineel

Verkeersongelukken eisen tien doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeersongelukken eisen tien doden

Twee doden-drie zwaargewonden bij Zeeland

3 minuten leestijd

ZEELAND — Het afgelopen weekeinde zijn op de Nederlandse wegen weer veel dodelijke ongelukken gebeurd. Tien personen zijn in het verkeer om het leven gekomen. Het ernstigste ongeluk was in de Noordbrabantse gemeente Zeeland. In de nacht van zaterdag op zondag botste hier een auto door een nog niet opgehelderde oorzaak met hoge snelheid op een boom. Twee personen kwamen om het leven, drie anderen moesten met zware verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen. De slachtoffers zijn de 19-jarige militair A. Flohr uit Gemert en zijn even oude vriendin J. Ivits uit Odiliapeel.

De 79-jarige mevrouw N.C. Pelkman uit Baarle-Nassau is vrijdagavond in haar woonplaats om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De vrouw stak met haar fiets de straat over en werd daarbij gegrepen door een haar tegemoetkomende personenauto.

In het Drentse dorp Ees (gem. Borger) is zondagavond de 70-jarige A. Berends bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De heer Berends stak de weg over en werd aangereden door een auto. Vrijdagavond is de 65-jarige J. H. Theeuwen uit Nijmegen bij een verkeersongeluk in het Limburgse Gennep om het leven gekomen. De vrouw verloor op de rijksweg Venlo-Nijmegen ter hoogte van de oude tol het linkerachterwiel van haar auto en botste aan de linkerkant van de weg tegen een boom. Zij was op slag dood. Haar echtgenoot werd met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Geen voorrang

In het ziekenhuis te Gorkum is zondag de heer M. Heijmans uit Nijmegen overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk in Woudrichem eerder op de dag. Het ongeluk gebeurde op een voorrangskruising. De heer Heijmans zou volgens de politie geen voorrang hebben verleend aan een andere automobiUst.

In zijn woonplaats Maassluis is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 17-jarige J. van Baaien om het leven gekomen. Op zijn bromfiets botste hij door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal en smakte tegen de grond. Hij overleed vrijwel onmiddellijk aan zijn verwondingen, aldus de politie van Maassluis.

De twintigjarige Frans de Jong uit Nieuwe Tonge is maandagmorgen vroeg bij een verkeersongeluk op de snelweg in Oosterland (op Schouwen-Duivenland) om het leven gekomen. De jongeman wilde een passerende auto aanhouden, nadat hij pech had gekregen met zijn auto. De chauffeur kon de jongeman niet meer ontwijken en reed hem aan. Hij overleed ter plekke.

Overgestoken

De twee jarige Allisalem Kantaoui is zondag bij een verkeersongeluk in Rotterdam om het leven gekomen. Het kind was aan het spelen op de Brielselaan, toen het tussen twee geparkeerde auto's de weg overstak en door een passerende auto werd gegrepen. De auto, een blauwe personenwagen, is na het ongeluk doorgereden.

In zijn woonplaats Zeist is vrijdagavond de 58-jarige A. Snoep om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij verleende op zijn fiets geen voorrang aan een auto, aldus de politie van gen overleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Verkeersongelukken eisen tien doden

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken