Bekijk het origineel

Guinee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Guinee

1 minuut leestijd

DAKAR — Twee ministers in de regering van de Westafrikaanse staat Guinee hebben hun medeplichtigheid bekend aan een komplot om president Sekou Toure te vermoorden. Volgens de Guinese radio hadden minister van justitie Telli, voormalig secretaris-generaal van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid, en de minister van planvorming, Drame, dit toegegeven tegenover een „revolutionaire commissie van onderzoek". Telli werd vorige maand gearresteerd en Drame maandag. In de radiouitzending werd gezegd dat Telli bij het verhoor had verklaard dat hij premier zou zijn geworden als de samenzwering tegen Sekou Toure, die in mei van dit jaar werd beraamd, was gelukt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Guinee

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken