Bekijk het origineel

Viking-Mars

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Viking-Mars

1 minuut leestijd

PASADENA — De geleerden in het vluchtleidingscentrum van de Viking in Pasadena zijn van plan, de camera's waarmee naar een geschikte landingsplaats voor de Viking-2 gezocht wordt ook te gaan gebruiken voor een aardigefoto die niet op het programma staat. Zij willen een opname maken van de aarde, die op die afstand van 350 miljoen kilometer nog juist als een kleine ster zichtüaar moet zijn. Een dergelijke foto is nog nooit van zo'n grote afstand genomen. De uitvoering van dit plan is pas mogelijk nadat de Viking-2 begin september geland is. De Viking-1 zoekt inmiddels niet alleen naar nu levende organismen op Mars maar ook naar uitgestorven levende wezens. Na twee vergeefse pogingen kon de afdehng waarin naar organische verbindingen wordt gespeurd vrijdag eindelijk gevuld worden met wat grond van de Marsbodem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Viking-Mars

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken