Bekijk het origineel

prijs van ƒ2500,van het legatum stolpianum toegekend **

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

prijs van ƒ2500,van het legatum stolpianum toegekend **

4 minuten leestijd

• LEIDEN — Dr. G. D. J. Dingemans uit Driebergen is de prijs van ƒ2500,van het legatum stolpianum toegekend. De prijs wordt op 9 november in de senaatskamer van de univeisiteit van Leiden uitgereikt. Daar krijgen op 11 november dr. W. de Jong uit Utrecht en dr. A. H. J. Scaf uit Groningen de S. E. de Jongh-penning.

ten laten stoven. De eierdooier met de room en de peper loskloppen. De pan van het fornuis nemen en het eiroom-mengsel erdoor roeren. Het achtergehouden selderijbladgroen snipperen en door de groente mengen. I Woonplaats wenst: j D een kwartaal abonnement (ƒ 38.80)

Alleen bIJ ons nu geheel compleet
Op alle Instrumenten zowel nieuw als gebruikt volledige garantie PERFEKTE UNDELIJKE SERVICEOIENST INRUIL • FINANCIERING - FRANKO LEVERING VEENENDAAL Pr. Bemhardlaan 2-4 - Tel. 08385-11322-11083. EINDHOVEN Hoogstraat 49 • Tel. 040-446656. der en eveneens over de prei strooien. De prei in een hete oven of onder de grill snel een lichtbruin korstje laten krijgen, circa 6 minuten, (ca. 225 cal. p.p.)

Aardappelfantasie
Nodig: 500 gram gekookte bieten, 1 hard gekookt ei, peterselie, 100 gram gare champignons, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout,, peper. U heeft hiervoor nodig: 100 gram uien, 400 gram aardappelen, zout naar smaak, 30 gram boter of margarine (2 eetl.), 16 gram tarwebloem (2 eetl.) 2-'/4 dl melk (Vt 1) melk, 30 gram geraspte kaas of kaaspoeder (6 eetl.), peper en paprikapoeder naar smaak, 1 kop cornflakes, 15 gram gesmolten boter of margarine (1 eetl.). Bereiding: Het vel van de bieten verwijderen en grof raspen of met een gekarteld mes in dunne plakjes snijden. De champignons laten uitlekken en de grote doormidden snijden. Het hardgekookte ei pellen en in stukjes snijden. De peterselie wassen, uitlekken en in een kopje met een schaar fijn knippen. De bieten vermengen met de champignons. De olie roeren met de azijn, de mosterd, peper en de stukjes ei en deze slasaus over de bieten en de champignons gieten. De sla onmiddellijk serveren. (200 cal. p.p.) Bereiding: Schil en was de uien en de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze met zout naar smaak in weinig water +10 min. in een open pan (dus geen deksel erop doen) en giet daarna het water af.

Smelt de boter of de margarine en roer er de bloem doorheen. Voeg al roerend de melk geleidelijk toe en blijf roeren tot de saus dik begint te worden. Roer er vervolgens de kaas doorheen. Maak de saus op smaak af met peper en paprikapoeder.

Ctogratlneerde prei
Nodig: 1 '/s kg prei, 1/8 liter water, zout, 2 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels paneermeel, 80 gram gesneden stukjes ham, Va theelepel paprikapoeder. Bereiding: De wortels van de prei af snijden en de verwelkte en donkergroene bladeren verwijderen. De stengels in de lengte doormidden snijden goed wassen en in stukken van circa 3 cm. snijden. Het water met wat zout aeni de kook brengen. De prei in het kokende water doen en in èen gesloten pan gaar koken, circa 10 minuten. De prei met het kookvocht in een vuurvaste schotel doen, de gesmolten boter erover gieten en alles met paneermeel bestrooien. De ham vermengen met de paprikapoe

Beboter een vuurvaste schaal, schep er van het aardappelmengsel in en giet er van de saus overheen. Herhaal dit nog tweemaal. Maak de cornflakes fijn en roer er de gesmolten boter of margarine doorheen en bestrooi het gerecht met dit mengsel. Zet de schaal ± 36 minuten op het rooster middenin een warme oven (cijfer 4/5 is 200° c). Serveer het gerecht met bijvoorbeeld hamburgers of hardgekookte eieren en een gemengde salade.

Een zeer mooie kollektie
In onze verkoopruimte van 700 m' treft u een totaalopstelling aan van de 4 grote keukenmerken:

^Belmar"

eggersmann

keukencentrum sssBstieleman bv
Showrooms: Melissant, Binnenweg 12 tel. 01877-1SS2. Brielle. Voorstraat S4, tel. 01888-5219 Te koop een mooie verbouwde 1975

VRIJSTAAND WOONHUIS
met 380 m2 tuin. Prijs/ 158.000.Landelijk gelegen in de Betuwe Aanv. en betaling voor of op uiterlijk 2-1-1977 Tel. afspraken 04185-519.

M. HAZELEGER & Zn.
WOUDENBÉRG-LUNTEREN Tel. Ö3420-5728 - 03498-2016.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 oktober 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

prijs van ƒ2500,van het legatum stolpianum toegekend **

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 oktober 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken