Bekijk het origineel

Nedrland centrum van leroïnehandel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nedrland centrum van leroïnehandel

Politièeed grote vangsten in 16

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Datderland steeds meer een centrum is van de handel irdovende middelen wordt duidelijk uit de grote hoeveden heroïne, die de Nederlandse politie dit jaar h onderschept. Zeker 172 kilo van dit gevaarlijke goederd in beslag genomen, dat is bijna drie keer zoveel svaarop in 1975 de hand kon worden gelegd.

Uaarnaast werden grote en kl hoeveelheden amfetamme on schept, welke stof sinds 1 noven onder de nieuwe opiumwet valt. De Rijkspolitie sloeg een grote trein op het traject Rheine-Hengelo ontdekt werd in de koffer van twee Chinezen tijdens een controle van marechaussee en douane, en twee dagen laopnlcuw ssn miljoenenpartij van eii^^oktobe^tÓën zijTn e7n verbou ?«^t'^" ^ilo zuivere heroine in de kofboerderij in Putbroek (gem. Echt) ^«"^ ^^n 'we^ Chmezen die per taxi via complete fabriek voor amfetamine «f grenspost Wernhout vanuit België dekte. Bij de installatie trof de pol Nederland wilden bmnenkomen. vijftig kilo zuivere amfetamine en In Amsterdam greep de politie 21 detwintig liter ruwe amfetamine aan. =e«°^.': «?§ twee Chinezen die in hun gehele installatie met nog bijna c^»t°vijf kilo heroïne vervoerden, zend kilo grondstoffen vertegenwc SlttchtoffefS digde een waarde van ,,meerdere ti tallen duizenden guldens". . Het gebruik van hard drugs heeft dit ^ . jaar tot nu toe, voorzover bekend, in UrOte VangStaSiedeiland zevenentwintig mensen het Aan het eind van het derde kwart/f^^" gekost. Het waren tien Nederlanvan dit jaar was de score aan inbesP'^.^^s Duitsers, een Italiaan, twee genomen heroïne ongeveer 120 kilo. £Arabieren dne Amerikanen, twee Enbetekende in vergelijking met de vanp'^^" ^^ ""^ Fransen, in 1975 een verdubbeling. Grote var Soft dfUQS sten in het laatste kwartaal waren eii " J* o november een hoeveelheid van vijftii De Nederlandse politie onderschepte kilo heroïne die in een internationaet afgelopen jaar ruim tienduizend kilo soft drugs, voornamelijk hasjiesj en daarnaast hasjolie en marihuana. De verdovende middelen werden bij diverse gelegenheden onderschept, zoals bij douanecontroles aan de grens, aan boord van binnenschepen, in vrachtwagencombinaties, in woningen, in briefpost en dergelijke.

De grootste hoeveelheid (3.5(X) kg) ooit in Nederland aangetroffen, werd eind september in Hellevoetsluis in beslag genomen. De partij, die een waarde had van ongeveer ƒ 12 miljoen, werd door twee mannen in een auto vervoerd. Met de arrestatie van de twee mannen was volgens de politie een belangrijke toevoer van verdovende middelen afgesneden.

PTT

De postrecherche onderschepte in Leeuwarden een omvangrijke smokkel waarbij de PTT als vervoerder werd gebruikt voor hasjiesj. Vanuit Turkije en Libanon hadden een Australiër en een Amsterdammer tot dat moment zeker 76 hasjzendingen verzorgd naar vershhillende plaatsen in Nederland. De douanerecherche vond 23 december in een zending van tien schilderijen 48,5 kg hennep, die uit Nigeria per vliegtuig naar de luchthaven Zestienhoven was gestuurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Nedrland centrum van leroïnehandel

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken