Bekijk het origineel

Voorlopig geen kerkenconferentie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Voorlopig geen kerkenconferentie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De grote broers in de Raad van kerken hebben elk afzonderlijk aan de Raad van kerken laten weten, dat zij een grondige voorbereiding nodig achten voor een tweede Kerkenconferentie en dat zij een dergelijke conferentie voor 1978 of 1979 niet mogelijk achten. Zij hebben dit geantwoord op het voorstel van de Raad van kerken om de tweede kerkenconferentie te houden in 1978 of 1979.

De Gereformeerde kerken vinden 1978 of 1979 te vroeg. Zij vinden, dat de tweede kerkenconferentie zeker niet voor 1980 gehouden kan worden. Zij vinden bovendien, dat de doorwerking van de conferentie van 1974 naar de gemeenten toe nog maar miniem is geweest. Ook zal een goede voorbereiding van de tweede kerkenconferentie meer tijd vergen. Daar komt nog bij, aldus de Gereformeerden, dat ook de impulsen van Nairobi 1975, (de assemblee van de wereldraad van kerken) in een Nederlandse kerkenconferentie moeten worden verwerkt.

Een soortgelijk antwoord heeft de Raad van kerken van het breed moderamen van de Hervormde synode gekregen.

De eerste kerkenconferentie werd in 1974 gehouden en was gewijd aan het thema „Bevrijding" tot geloof, gemeenschap en gerechtigheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Voorlopig geen kerkenconferentie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken