Bekijk het origineel

Overleg in de metaal weer begonnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overleg in de metaal weer begonnen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Partijen bij de Collectieve arbeidsovereenkomst voor de metaalindustrie zijn maandagmorgen in Den Haag in de Raad van overleg in de metaalindustrie de tweede onderhandelingsvergadering begonnen over vernieuwing van de CAO per 1 januari jongstleden.

Deze tweede vergadering zal, volgens het van te voren opgestelde schema, tot uiterlijk tien uur maandagavond duren.

Op de eerste vergadering, afgelopen donderdag, heeft men elkaar over en weer geïnformeerd over de wederzijdse voorstellen. Die vergadering vond doorgang ondanks het feit dat de werkgeversdelegatie bij het begin moest vaststellen dat in twee bedrijven de stakingen nog niet waren beëindigd of opgeschort. De werknemersdelegatie heeft vrijdag een dringend beroep gedaan op de stakende vakbondsleden van De Schelde in Vlissingen en van Thomassen en Drijver in Hoogeveen om een beëindiging of opschorting van de staking te overwegen. Dit heeft tot gevolg gehad dat de stakingen in deze bedrijven zijn opgeschort, zodat de onderhandelingen maandag in de ROM konden worden voortgezet.

Verwachtingen

Volgens de verwachtingen die de fungerende voorzitter van de ROM, de heer W. A. Wamsteeker (lid Bondsbestuur Industriebond NVV), en de voorzitter van de werkgeversdelegatie, de heer A. Prins, voorzitter van de vereniging FME, donderdagavond na afloop van de eerste bijeenkomst hebben uitgesproken, zal deze maandag de echte onderhandelingsvergadering zijn. Donderdag aanstaande als de in het vergaderschema voorziene derde dag van de onderhandelingen wordt gehouden moeten blijken in hoeverre er tussen partijen enige overeenstemming bestaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 februari 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Overleg in de metaal weer begonnen

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 februari 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken