Bekijk het origineel

Ill Delft bedrijfskunde voor de publieke sector

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ill Delft bedrijfskunde voor de publieke sector

1 minuut leestijd

De interfaculteit bedrijfskunde in Delft heeft er een experimentele studierichting bij: bedrijfskunde voor de publieke sector. Het is een variant binnen het studieprogramma van de interfaculteit. Staatssecretaris W. Polak van binnenlandse zaken hield een openingstoespraak, die hij de titel „overheid en bedrijfskunde" heeft gegeven.

In het kader van de doctorale opleiding aan de interfaculteit bedrijfskunde is gebleken, dat in de overheidssfeer steeds meer behoefte bestaat aan breed opgeleide studenten. Maatschappelijke vraagstukken, strategieën van besluitvorming en organisatorische ontwikkelingen vragen om een bedrijfskundige aanpak, vooral bij ziekenhuizen, wetenschappelijke instellingen, uitvoerende organen als sociale verzekeringen e.d.

Onderdeel van de specialisering zijn de specifieke problemen van overheidsorganisaties, zoals planning, beleidsanalyse, budgettering enz. De specialisering geschiedt door stages en een afstudeerproject dat aan de publieke sfeer is aangepast. De interfaculteit bedrijfskunde is ondergebracht in het interuniversitair instituut bedrijfskunde. In dit instituut zijn vertegenwoordigd: de Technische Hogeschool in Delft, de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de stichting bedrijfskunde in Delft. Verwacht wordt, dat volgend jaar ook de Rijksuniversiteit van Leiden tot het instituut toetreedt. Behalve de interfaculteit bedrijfskunde is in het interuniversitair instituut ook ondergebracht de sectie post-academisch bedrijfswetenschappelijk onderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ill Delft bedrijfskunde voor de publieke sector

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken