Bekijk het origineel

Keukenhof vertoont al veel kleuren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Keukenhof vertoont al veel kleuren

2 minuten leestijd

LISSE — De in 1772 door baron Du Tour opgezette Engelse tuin De Keukenhof in Lisse is dinsdag weer geopend. De bollenvelden vertonen nu al meer kleur dan veelal in de voorgaande 28 tentoonstellingen is voorgekomen.

Volgens de organisatoren heeft het zachte voorjaarsweer daar voor gezorgd. Er zijn weer volop voorjaarsheesters als prunus, perebloesem, forsythia, weigelia en nu al bijna bloeiende rhododendrons te zien, evenals de op dit moment reeds bloeiende vroege hyacinten, botanische tulpen en helgele narcissen.

In de 25 hectare grote Keukenhof is dit jaar tevens de tentoonstelling ,,Goud in de loop der eeuwen" ingericht. Daar is het gebruik van goud als beschermmateriaal in de ruimtevaart te zien. Rijkswaterstaat toont in hetzelfde paviljoen met grote maquettes de ontwikkeling van het Moerdijkproject. De Nederlandse bloembollenraad laat er zien hoe bloembollen meerderen. en knollen zich ver

Heide

Achter het paviljoen ligt de heidetuin, die volgens een Keukenhof-bestuurslid aan onderhoud alleen al ƒ 40.000 tot ƒ 50.000 per jaar kost.

Nieuw op de Keukenhof is de „woensdag-gezinsdag", waarop kinderen tot twaalf jaar gratis toegang hebben.

Voorzitter drs. A. J. Berends ziet de toekomst voor de Keukenhof hoopvol tegemoet, aangezien er tot nu toe meer bussen met toeristen voor een bezoek zijn opgegeven dan vorig jaar. In 1976 werden 900.000 bezoekers geteld-.

De directrice van de VW-Lisse, mevrouw A. Schipper, voorziet tijdens topdagen dit jaar een ernstig tekort aan slaapgelegenheid. Volgens haar blijken steeds meer Duitsers een lang weekeinde naar de bollenstreek te komen.

De Keukenhof is tot begin mei open.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Keukenhof vertoont al veel kleuren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken