Bekijk het origineel

Claimemissie van NMB

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Claimemissie van NMB

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Nederlandsche Middenstandsbank gaat ƒ 15,5 min nominaal gewone aandelen uitgeven met voorkeursrecht voor aandeelhouders in de verhouding van een nieuw aandeel op tien oude aandelen tegen de prijs van ƒ 125 per aandeel van ƒ 50.

De nieuwe aandelen, waarop op 19 april de inschrijving zal openstaan, geven recht op het dividend over 1977 en volgende jaren. Voorts zal naast deze claimemissie nog ƒ4,9 min gewone aandelen worden geplaatst bij het verzekeringsconcern Ennia, zo blijkt uit het prospectus.

De claimhandel begint op 12 april. De stortingsdatum is 2 mei.

Doel van de emissie is de versterking van het eigen vermogen. Deze versterking is volgens de NMB wenselijk gezien haar snelle groei. Eind maart 1977 bedroeg het aansprakelijke vermogen (kapitaal, reserves en achtergestelde leningen) ƒ 60,4 min.

De Staat der Nederlanden, die eind 1976 ca. 26 pet van het geplaatste gewone kapitaal van de NMB bezat, zal ten dele van zijn claimrecht gebruik maken voor inschrijving op nieuwe aandelen. De NMB zal de overige claims van de Staat overnemen. De uit deze claims voortkomende nieuwe aandelen worden geplaatst bij Ennia NV. Om deze institutionele belegger in staat te stellen een belang van 5 pet in de NMB te verkrijgen, zal voorts nog bij hem worden geplaatst ƒ4,9 min nieuwe aandelen eveneens tegen ongeveer de beurskoers. Na de claimemissie en de onderhandse plaatsing zal het uitstaande gewone aandelenkapitaal van de NMB ca. ƒ 175,8 min bedragen. Het aandeel van de Staat zal daarin dan ca. 23 pet zijn.

De toeneming van de bedrijfsomvang heeft zich bij de NMB ook in de eerste maanden van 1977 voortgezet. Op basis van de ontwikkelingen tot nu toe en van de huidige prognoses verwacht de bank dat de gang van zaken ook dit jaar bevredigend zal zijn en dat de in 1976 sterk gestegen winst per aandeel ook na de voorgenumen uitbreiding van het kapitaal op het peil van 1976 zal kunnen worden gehandhaafd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 april 1977

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Claimemissie van NMB

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 april 1977

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken