Bekijk het origineel

Dr. Goedhart hoogleraar PTF Brussel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dr. Goedhart hoogleraar PTF Brussel

2 minuten leestijd

LEUSDEN — Dr. G. L. Goedhart (38), gereformeerd predikant te Nijmegen, is benoemd tot hoogleraar in de praktisch* theologie aan de Protestantse Theologische Faculteit te Brussel. Hij volgt daarmee prof. dr. R. Bijlsma op die tot nu toe dit vak voor zijn rekening nam. Bovendien zal dr. Goedhart zich in de classis België van de Gereformeerde Kerken gaan bezighouden met pastorale en missionaire vorming en training van ambtsdragers en gemeenteleden. In verband daarmee heeft een der kerken van deze classis, Antwerpen, op dr. Goedhart een beroep uitgebracht.

Dr. Goedhart, die voor Nijmegen de gereformeerde kerk van Valkenswaard diende, is gepromoveerd in de praktische theologie en publiceerde onder meer het boekje ,,Het gesprek besproken" dat handelt over pastorale zorg voor gemeenteleden via huisbezoek.

De benoeming en het beroep zijn tot stand gekomen met instemming van de Gereformeerde synode en in overleg met de daaronder ressorterende deputaten voor de zaken van de Belgische kerken. Dr. Goedhart hoopt met ingang van ï september zijn werkzaamheden in België te beginnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juli 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Dr. Goedhart hoogleraar PTF Brussel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juli 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken