Bekijk het origineel

Vijfde Praagse vredesconferentie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vijfde Praagse vredesconferentie

Vriendelijke communistengroet

2 minuten leestijd

PRAAG — Ongeveer 500 vertegenwoordigers van kerken en oekumenische verenigingen uit meer dan 60 landen zijn donderdag in Praag bijeen gekomen voor de vijfde „pan-christelijke vredesconferentie", die tot 27 juni duurt. Organisatrice is de Praagse Christelijke Vredesconferentie. Thema van de conferentie is „de oproep van God tot solidariteit — christenen voor vrede, gerechtigheid en bevrijding"

De conferentie werd geopend met een kerkdienst en een verantwoording van het werk van de Praagse Vredesconferentie sinds de vorige pan-christelijke conferentie in 1971 eveneens in Praag, door de secretaris-generaal bisschop dr. Karoly Toth. Dr. Toth is tevens een van de vice-presidenten van de Wereldraad van kerken. De wereldraad is op deze conferentie vertegenwoordigd door ds. Kaan, staf-medewerker van de Hervormde Wereldalliantie (Ware) in Geneve. Hij woont de conferentie als waarnemer bij.

Communistengroet

In een schrijven aan de deelnemers aan de christelijke vredesconferentie, heeft Erich Honecker, communistische partijleider van de DDR, zijn waardering uitgesproken voor het werk van de christelijke vredesconferentie. Zo meldt het Oostduitse dagblad „Neue Zeit". Hij dankte voor de gezamenlijke inspanning ,,van alle krachten van goede wil", omdat vooral in Europa aanzienlijke vooruitgang is geboekt in het streven naar vrede en ontspanning.

,,In deze ontwikkeling heeft de Christelijke vredesconferentie door het engagement van haar vertegenwoordigers en allen die zich met haar verbonden voelen, een groot aandeel aldus Honecker. Het vervult hem met oprechte vreugde dat de Vredesconferentie over de hele wereld te horen is als het om vrede gaat. De DDR zal de Christelijke vredesconferentie „bij de verwezenlijking van haar doelen ook in de toekomst steunen", aldus Honecker

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1978

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vijfde Praagse vredesconferentie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1978

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken