Bekijk het origineel

Opnieuw verdachte pandbrievenzaak in Frankrijk gepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opnieuw verdachte pandbrievenzaak in Frankrijk gepakt

2 minuten leestijd

BOULOGNE-SUR-MER/MIDDELBURG — De Franse politie heeft naar nu pas bekend is geworden vorige week in de Franse plaats Boulogne-sur-Mer de 45-jarige Nederlander Simon S. gearresteerd. De man, tegen wie een internationaal opsporingsbevel liep, wordt ervan verdacht deel te hebben uitgemaakt van een groep mensen, die in september 1978 in Middelburg pandbrieven ter waarde van bijna acht miljoen gulden uit een flat heeft gestolen.

van de vorming van giftige gassen bij een brand aan het Stieltjesplein in Rotterdam. De brand woedde in een pand waarin onder meer een schildersbedrijf was gevestigd. De geëvacueerden werden voor ongeveer een uur ondergebracht in het dienstencentrum Feijenoord. Daarna konden zij hun woningen *eer betreden.

S. werd gearresteerd toen hij met de boot vanuit Engeland in de Franse havenplaats aankwam. De man, die door de politie de ontbrekende schakel in deze zaak wordt genoemd, is inmiddels voorgeleid aan de procureur in het district Boulogne-sur-Mer. De rechtbank in Douai zal moeten beslissen of aan een eventueel uitleveringsverzoek, van Nederlandse zijde gehoor kan worden gegeven. De officier van justitie bij de rechtbank in Middelburg, mr. J. Hagen, die nog niet op de hoogte was van de aanhouding, deelde desgevraagd mee dat hij maandag een uitleveringsverzoek zal doen.

De politie in Middelburg heeft sinds september elf aanhoudingen in deze zaak verricht. Acht mensen, moesten weer worden vrijgelaten, drie zitten er nog vast, te weten W. R. uit Vlissingen, H. R. en A. F. beiden uit Rotterdam. De laatstgenoemde twee werden in Geneve aangehouden. Zij hadden nog 2,8 miljoen gulden van de buit bij zich.

De pandbrieven van de WestlandUtrecht hypotheekbank behoorden toe aan de Belgische makelaar Leon M., die ze in een flat in Middelburg verstopt had. De Belg zit op verdenking van miljoenenzwendel momenteel vast in het huis van bewaring te Rotterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 januari 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Opnieuw verdachte pandbrievenzaak in Frankrijk gepakt

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 januari 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken