Bekijk het origineel

Beleid kabinet wordt getoetst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beleid kabinet wordt getoetst

CDA STELT COMMISSIE IN

2 minuten leestijd

LAGE VUURSCHE/DEN HAAG — KVP, CHU en ARP moeten op 11 oktober 1980 opgaan in het CDA. Dit heeft het CDA-bestuur in een vergadering van zaterdag vastgelegd.

Een andere datum, dan aanvankelijk was gepland, was nodig, omdat de oorspronkelijke datum van 1 juni 1980 door de partijraad van de ARP enkele weken geleden op losse schroeven was gezet. Op de vergadering van het CDA van zaterdag, werden de resultaten van een aantal partijraden besproken. In verband met de uitspraken die op de partijraden zijn gedaan, heeft het dagelijks bestuur gemeend de fusiedatum een aantal maanden te moeten uitstellen. Volgens een woordvoerder van het CDA, ligt het thans op 11 oktober. Dan zal het fusiecongres van de drie afzonderlijke partijen plaatsvinden. ,.Formeel kun je natuurlijk al een fusiediscussie eerder dateren, als je dat zou willen, bijvoorbeeld wanneer de laatste formele beslissing in september al genomen is", aldus een woordvoerder.

Geen hypotheek

De tweede beslissing die zaterdag in Lage Vuursche is genomen, is de benoeming van een aparte commissie die zich in de komende tijd zal gaan bezighouden mpt het doorlichten van het fractie- en kabinetsbeleid. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de fractie, in dit geval Beinema en Gerritsen. Ook twee bewindslieden, staatssecretaris Hazekamp en minister Albeda, zijn in de commissie vertegenwoordigd. Prof. Steenkamp is voorzitter van de commissie terwijl twee andere vertegenwoordigers uit het DB, mw. Tegelaar (tevens vice-voorzitter van de CHU) en R.E.J.M. van den Toorn (eveneens lid van het dagelijks bestuur) zitting hebben in de commissie. Ook wordt' nog benoemd een vertegenwoordiger van het CDJA, de jongerenorganisatie van de christen-democraten. Het dagelijks bestuur heeft zaterdag tevens de commissie-Cremers, die deze week is ingesteld, en die een ontwerpprogramma moet gaan opstellen, aan het werk gezet. De politieke discussie die de komende tijd binnen het CDA zal worden gevoerd, mag volgens een woordvoerder niet worden gezien als een soort politieke hypotheek, zoals dit soms wordt gesuggereerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 maart 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Beleid kabinet wordt getoetst

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 maart 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken