Bekijk het origineel

Fraai weer zorgde voor veel drukte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fraai weer zorgde voor veel drukte

700.000 buitenlanders

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het mooie Pinksterweekeinde heeft 700.000 buitenlandse bezoekers naar ons land gebracht: 80.000 minder dan een jaar geleden. Toen viel echter de Pinksteren vroeger en stonden de bollen nog in bloei, hetgeen altijd extra belangstelling betekent.

Aldus het nationaal bureau voor toerisme in Den Haag, dat ook dit keer liet bezoekerstal weer berekende aan de hand van de passanten aan de grensposten. In tegenstelling tot Pasen, toen ook veel Fransen en Belgen werden gesignaleerd, waren het ditmaal voornamelijk Duitsers, die ons land hebben bezocht. Bij het vinden van een slaapplaats hebben zich weinig moeilijkheden voorgedaan, ook omdat het schitterende weer het kamperen in de hand werkte.

De grootste trekpleisters waren het met Pinksterweekeinde het Shetland Ponypark Slagharen, de Beekse Bergen en de Efteling, die resp. 53.000, 52.000 en 45.000 bezoekers trokken. Onze grote trekpleister. Keukenhof, was vorige week reeds gesloten.

Het mooie weer van de laatste dagen veroorzaakte vooral bij onze Oosterburen een grote trek in de richting strand. Langs de gehele Noordzeekust, van Zeeland tot en met de Waddeneilanden, waren de hotels, bungalows en pensions zaterdag al goed bezet. De kampeerterreinen haalden ook voor het eerst dit jaar een hoge bezettingsgraad.

Nederlanders

Maar niet alleen de buitenlandere wisten ergens een plekje te vinden, ook de Nederlanders zijn het land ingetrokken om ergens hun vertier te zoeken. Het gevolg was, dat in de rest van ons land ook de hotels, kampeeren bungalowterreinen goed bezet waren. Vanzelfsprekend zochten ook veel toeristen allerlei openluchtrecreatieparken op, terwijl het museumbezoek door het mooie weer wat achterbleef.

Files

Twee files van meer dan tien kilometer, waarvan één het gevolg van een fikse onweersbui. Dat was volgens de verkeersdienst van de Rijkspolitie in Driebergen maandagavond het begin van de avonddrukte.

Vanuit Zierikzee richting Rotterdam stond rond half zes een file van veertien kilometer tussen de Grevelingendam en het Hellegatsplein. Ook tussen Oostvoorne/Hellevoetsluis en Heenvliet raakte het verkeer richting Rotterdam gestremd.

De recreanten ontvluchtten volgens de politiewoordvoerder ook andere Zeeuwse en Zuidhollandse eilanden. Het weer was daar aan het eind van de middag al minder fraai. Dat leverde onder meer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal filevorming op.

In Limburg werd het verkeer uit Maastricht in de richting Weert op de A-2 overvallen door een onweersbui waardoor de vaart er volledig uit raakte en een veertien kilometer lange file ontstond.

In de rest van het land was het rond half zes „vrij druk, maar zonder problemen", aldus de Rijkspolitie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 juni 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Fraai weer zorgde voor veel drukte

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 juni 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken