Bekijk het origineel

Scheepswerf Vuyk moet sluiten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Scheepswerf Vuyk moet sluiten

Personeel naar Van der Giessen-De Noord

3 minuten leestijd

ROTTERDAM — De werf A. Vuyk en zonen in Capelle aan den IJssel gaat de scheepsbouwactiviteiten beëindigen, zo heeft de directie maandagmiddag bekendgemaalit. De sluiting van de werf hoeft echter niet te leiden tot ontslagen. De 300 personeelsleden kunnen in dienst treden van de werf Van der GiessenDe Noord in Capelle, een bedrijf dat al geruime tijd te kampen heeft met personeelstekort in de scheepsïiieuwbouwsector.

; De directie van Van der Giessen deelde maandag mee op basis van de orderportefeuille een volledige bezetting van de werf tot medio 1981 te kunnen garanderen. Op het ogenblik telt Van der Giessen ongeveer tweeduizend man personeel. ,' De sluiting van Vuyk is een gevolg Van het gebrek aan nieuwbouworders. De werf is vooral ingericht op de bouw van gespecialiseerde zeeschepen, maar de markt voor dit soort schepen is, aldus de directie van Vuyk, vrijwel helemaal weggevallen. Zelfs met verregaande steun van de overheid is het niet mogelijk reders te investeren voor nieuwbouwopdrachten.

Order

De dichtbij Vuyk gelegen scheepsjyerf Van der Giessen is tot half 1981 yan opdrachten voorzien. De werf opereert op de markt van grote zeeschepen. Naast de reeks lopende opdrachten verwierf Van der Giessen met hulp van overheidssteun onlangs een order voor de bouw van twee grote zeeschepen voor Israëlische rekening. De personeelsleden van Vuyk kunnen bij Van der Giessen aan het werk onder gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden en met behoud van bij Vuyk verworven rechten, zo delen de directies van beide werven mee. Het is de bedoeling dat het overgrote deel van de Vuyk-werknemers na indiensttreding bij Van der Giessen-De Noord werkzaam zullen blijven op het buitendijkse werfterrein van Vuyk. Daar zullen de nog lopende opdrachten van Vuyk worden uitgevoerd. Vervolgens zullen daar secties en onderdelen worden gemaakt voor de nieuwbouw van Van der Giessen. Daarvoor zal voor ongeveer 100 man werk zijn tot tenminste eind 1980. Daarna zal ook dit personeel zich voegen bij de 200, die dit jaar nog werk zullen krijgen in de scheepsnieuwbouwafdeling van Van der Giessen. nieuwbouwactiviteiten zal Vuyk Thrading en engineering op de markt komen, dit zelfstandige bedrijf zal zich gaan richten op het ontwikkelen en verkopen van kennis en ervaring op het gebied van splijtbakken, het ontwerpen en begroten van schepen en het verdere ontwikkelen van handel sactiviteiten.

Trieste zaak

De sluiting van de nieuwbouw van Vuyk en zonen in Capelle aan den IJssel is een bijzonder trieste zaak voor de werknemers, zowel als voor de totale Capelse gemeenschap. Dit meent het college van B en W van Capelle aan den IJssel.

De aankondiging van de sluiting was een onaangename verrassing voor het college. Hoewel aan een groot deel van de werknemers bij de werf vervangende werkgelegenheid bij Van der Giessen-De Noord wordt geboden, zal het college in nauw overleg met andere overheidsinstanties eventuele

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 augustus 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Scheepswerf Vuyk moet sluiten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 augustus 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken