Bekijk het origineel

Rubriek voor de consument

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rubriek voor de consument

door: Anneke Verhoeven

1 minuut leestijd

Leverpastei: Vooruit, koop het dan maar een enkele keer wanneer u het zo graag wilt eten, maar wees er alstublief voorzichtig mee, want al te gezond is dit vleesprodukt bepaald niet.

Dat is zo ongeveer de strekking van een artikel in het januarinummer van Testaankoop, het orgaan van de Verbmikersunie, de Belgische consumentenorganisatie. Deze liet een onderzoek houden bij een twintigtal merken industrieel bereide en voorverpakte leverpastei (dus niet de pastei die bij de slager los verkocht wordt) en concludeerde dat dit goedje (ook wel in de handel gebracht onder de welluidende naam „paté defoie", hetgeen echter gewoon leverpastei betekent, nogal vet en zout is. Wat de biologiscke zuiverheid betreft bleek de helft van de onderzochte pasteien onder de maat te zitten. Ook al heeft deze test uiteraard voornamelijk betrekking op specifiek Belgische merken, we kunnen toch op goede gronden aannemen, dat wanneer het onderzoek in ons land gehouden zou worden, de uitkomsten daarvan in grote lijnen overeen zouden komen met de Belgische resultaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 februari 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rubriek voor de consument

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 februari 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken