Bekijk het origineel

ZONNIGE BLOEMEN AAN DE WAND

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ZONNIGE BLOEMEN AAN DE WAND

3 minuten leestijd

De kluiten volzuigen met water voordat ze gepoot worden is bevorderlijk voor de groei.

Deze wanddecoratie is gehaakt van zuiver scheerwol. Door de grote kleurcoUectie zijn er vele variaties mogelijk, zodat we deze wanddecoratie aan kunnen passen aan onze huiskamer of lial. En zuiver scheerwol heeft natuurlijk het voordeel dat de kleuren nooit zullen vervagen.

Voor dit wandkleed met zonnebloemen heeft u als materiaal nodig:

Scheepjeswol Rya in de kleuren écru, mosterdgeel en groenbruin, 1 haaknaald no. 5 of 5'/!, 2 metalen ringen van 28 of 30 cm doorsnee en een platte houten roede.

Werkwijze: Het kleed bestaat uit 2 zonnebloemen met een apart daarop genaaid hart. De zonnebloemen zijn op de metalen ringen bevestigd. De gekleurde baan is er naderhand omheen gehaakt.

Zonnebloem (2 maal): Haak met écru 5 lossen en sluit tot een ring. Ie toer: 16 stokjes in de ring. 2e toer: 1 stokje, 1 losse op elk stokje. 3e toer: 1 stokje, 10 lossen om elke losse. 4e toer: 6 stokjes, 2 lossen en 6 stokjes om elke lossenboog. 5e toer: sla het Ie stokje over, haak 5 maal 1 stokje om de onderliggende stokjes, steek hiervoor van achter naar voor om het stokje in, 1 stokje, 2 lossen en 1 stokje om de lossenboog, 5 stokjes, om de stokjes van de vorige toer, sla het laatste stokje over. 6e t/m9e toer: als 5e toer. Afwerken. Hart (2 maal): Haak met geel 5 lossen en sluit deze tot een ring. Ie toer: 16 stokjes in de ring. 2e toer: haak 1 stokje om elk stokje van de onderliggende toer. Afwerken. een ring. Ie toer: 16 stokjes in de ring. 2e toer: 1 vaste, 5 lossen op elk stokje. 3e toer: 5 stokjes, 2 lossen en 5 stokjes om elke lossenboog. 4e toer: sla het Ie stokje over, haak 4 maal 1 stokje om de stokjes van de onderliggende toer, 1 stokje, 2 lossen en 1 stokje om de lossenboog, 4 stokjes om de stokjes van de vorige toer. Werk af.

Afwerking: Naai het bruine hart en daarop het gele hartje op de witte bloemen. Naai of festonneer aan de achterkant de cirkel, zodat alleen de punten uitsteken. Naai de bloemen met 3 punten aan elkaar.

Baan: Haak met geel een lossenketting van ca. 150 cm, deze moet aan 3 kanten om de bloemen passen. Leg deze ketting om de bloemen heen, bovenaan blijft vrij, breng onderaan op de hoeken een merkdraad aan. Haak nu in dubbele, stokjes, steek steeds om het onderliggende stokje in, van voor naar achter in elke oneven toer, van achter naar voren in elke even toer. Meerder Op de hoeken in elke toer zoveel steken, dat de rand mooi vlak blijft, controleer dit regelmatig. Haak 6 toeren geel,, haak dan nog 2 toeren gewone stokjes- met bruin, steek op de normale wiize in. Werk af.

Afwerking: Naai de bloemen tussen de banen in (zie de foto). Haak 2 bruine, 4 gele en 3 écru lussen als volgt:.Haak 6 lossen, steek in de 4e lossen in en haak 3 stokjes. Haak 5 toeren, vouw dubbel en naai aan. Schuif de roede door de lussen. Maak. midden-onder een dikke kwast van bruin. Haal de draad van de kwast door de gele baan, zodat deze baan rimpelt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 maart 1980

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

ZONNIGE BLOEMEN AAN DE WAND

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 maart 1980

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken