Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

(overzicht van fa. A. Makkreel} ROTTERDAM — De noteringen der USA dollars blijven een erg grote rol spelen.Importeurs monen bijna constant met de banken in verbinding staan teneinde prijzen te kunnen calculeren. '•^^^^'^

Amerikkaansê mais werd loco af pand voor hoge prijzen verkocht; spoedig leverbare mais uit boten is er niét. FVanse mais per schip en auto werd nog voor zeer redelijke prijzen verkocht! Gerst en haver noteren hoger. Tarwe blijft nog voor geschikte prijzen te koop.

De veekoekenmarkt sluimerde zachtjes voort, tot eind van de week er wel wat verandering ontstond. De cifprijzen waren de afgelopen periode aangepast aan de hoger lopende dollar en zo was er boordvrij eigenlijk geen groot verschil ontstaan bij enkele weken geleden. Nu kwam daar wel zeer snel verandering in. Het is vaak tegen de Paasdagen aan, dat er beroering op de markt komt. De spreekwoordelijke hausse tussen Pasen en Pinksteren schijnt toch weer geen verstek te laten gaan.

Cocosschilfers voor direct waren gezocht, daar de eerste boot pas eind april gaat lossen. Op zomer en winteraflading stegen de prijzen een fractie. Cocosschrootpellets daarentegen bleven nog voor relatief lagere prijzen te koop. Lijnschilfers waren zo goed als onveranderd,. Op aflading gingen de prijzen wat op en eer zonder zaken van importantie. Lijnschrootpellets uit aangekomen boot waren nog ge. schikt te koop.

Maisglutenpellets waren van de ene dag op de andere ineens ƒ 1,25 hoger gelopen met vraag op vele posities. Ook op termijn is er bij gluten enkele 'guldens bijgekomen en de flauwe periode ligt wat gluten betreft, weer ver achter ons. Palmpitschilfers loco waren ter vervanging van cocos een gezocht product. Op aflading kwam er eveneens wat meer belangsteling. Soyaschroot van Hollandse fabrieken werd regelmatig verkocht. Op termijn vrijzigde zich niet zoveel. USA soya blijft voor lage prijzen te koop en hiervoor komt steeds \yat meer interesse. Ook Brazil soyapeÜets kwamen meer in de running.

Lucerne noteerde voor loco wat lager. Alfalfa was door de dollar daarentegen vaster. Tapioca is onveranderd genoteerd met weinig interesse, daar aandieningen van oude voorkopen de markt volledig blokkeren. Gries en grintpellets waren moeilijk te plaatsen. Bepaald erg goedkoop was een partü aangekomen Plata pollardpellets. Pulp is vaster, Citrusprijzen sprongen op een gegeven moment de pan uit en bij de vorige week scheelt dit enorm veel. Manipulaties op de citrusmarkt zijn ook niet uitgesloten door de grote cifbazen zodat het niet geheel op het conto van de consumptie moet worden geschreven. Maar de prijzen die betaald werden, logen er ook niet om en daar heeft de consumptie wel mee te maken. Ook op termijnen is er veel meer betaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken