Bekijk het origineel

Ds. Van der Poel 25 jaar in Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. Van der Poel 25 jaar in Ede

2 minuten leestijd

EDE — Gisteravond heeft de Oud-Gereformeerde predikant, ds. Joh. van der Poel, tijdens een speciale herdenkingsdienst het feit herdacht dat hij 25 jaar aan de gemeente van Ede is verbonden.

In een overvol kerkgebouw sprak ds. Van der Poel naar aanleiding van de tekstwoorden uit Psalm 71:17 ,,O God! Gij hebt mij geleerd van mijn jeugd aan, en tot nog toe verkondig ik Uw wonderen."

Aan de hand van deze tekstwoorden wees de predikant op de belevingen van Gods volk, welke hij in de achterliggende jaren aan de gemeente heeft getracht voor te stellen. Daarvan wilde hij ook in deze gedachtenispreek gewagen en in niets anders roemen dan in het kruis van den Heere Jezus Christus.

Na de preek werd ds. Van der Poel toegesproken door de predikanten ds. E. du Marchie van Voorthuysen, ds. L. Gebraad en ds. J. van Prooijen. Namens de familie sprak de heer J. Dankers uit Waddinxveen en ten slotte werd een dankwoord namens kerkeraad en gemeente gesproken door ouderling Van Dam.

Onder de aanwezigen in deze speciale dienst zagen wij de predikanten ds. Karens, ds. Koster en ds. Wisse. Het gemeentebestuur was vertegenwoordigd door wethouder Albers.

Ds. Van der Poel heeft voor zijn vijfentwintigjarig verblijf in Ede de Oud-Gereformeerde Gemeente van Giessendam 18 jaar gediend. De predikant wordt vandaag 72 jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ds. Van der Poel 25 jaar in Ede

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken