Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

in Moskou. 28 juni 1948. Joegoslavië wordt op last van Stalin uit de Kominform gestoten. '1-29 juli 1948. Tito wordt niettemin herkozen tot secretaris-generaal van de partij op haar vijfde congres. 1^950. In Joegoslavië doet het arbei; • derszelfbestuur zijn intrede. 25 april 1952. vderde huwelijk met Jo

vanka Budisavlievitch, majoor in > het Joegoslavische leger. "15 januari 1953. Tito geeft leiding regering op en wordt president van de republiek. maart 1953. Officieel bezoek aan Groot-Brittannië terwijl koude oorlog in volle hevigheid woedt. 27 mei 1955. Russisch-Joegoslavische verzoening. Nikita Chroesjtsjov ondertekent de ,.verklaring van Belgrado", die het recht van Joegoslavië erkent zijn eigen weg naar het socialisme te volgen. 1-6 september 1961. Eerste conferentie van de niet-gebonden landen in ri Belgrado met Nehroe, Soekarno en piNkroemah. t juli 1966. Tito zet zijn „krooni. prins", het hoofd van de geheime

(Overzicht van:f3.''A/Makreel) Ook deze week handhaafde zich de vraag naar disponibele grondstoHien voor de mengvoederbereiding. Er was voor vele produkten opnieuw een aanvulling nodig.

Hollandse haver is er erg weinig meer over en maalgerst wordt ook al wat duurder. Amerikaanse mais is nu bepaald niet schaars te noemen maar de prijzen lopen wel wat op. Franse mais, ligt nog voor redelijk aantrekkelijke prijzen in de markt.

Op de veekoekenmarkt blijven ook de loco artikelen zeer prijzig. Soyaschroot kan bij Hollandse fabrieken momenteel niet vlot afgesproken worden, zodat houders van data partijen vlot premies konden maken. Lossende USA soya of Braziliaanse pellets zijn er ook niet. Op aflading en levering gingen de noteringen met Chicago en de dollar wat op en neer.

Maisgluten zijn er disponibel bitter weinig en voor restanten maakte men fancy prijzen. Er zijn wel enige boten onderweg naar Nederland, maar ook hiervan lopen de noteringen langzaam maar zeker op. Afladingen doen bij vorige week beslist niet minder. Lijnschilfers zijn uit boten voor erg geschikte prijzen te koop. Op aflading moet men grote premies tov boten betalen. Lijnschroot en schrootpelieté worden slechts tot mei aflading verkocht.

Cocosschilfers zijn voor zeer redelijke prijzen uit boten en op aflading te koop. Palmpitschilfers zijn op termijn iets duurder, maar dit was meer een technische kwestie dan dat er vragg voor ontstond. Raapschroot note^ onveranderd.

Maisvoer en rijstevoermeelpellets blijven geschikt in de markt te koop en hiervoor komt toch wel iets meer interesse. Molenafvallen zijn vast te noemen voor direct en zomerleveringen. Er was belangstelling voor loco partijen. Tapioca veranderde weinig en men gaat er steeds meer toe over alleen de uitgeleverde kwaliteiten te offeren en te kopen. Lucerne is voor direct iets lager te koop met de nieuwe oogst op komst.

Pulp

Pulpbrokjes worden door de fabriek maar schaars geoffreerd en de prijzen paste men opnieuw aan. Deze zomer zullen de gewone pulpprijzen wel eens stijf aan de prijs kunnen blijven. Enig soelaas biedt dadelijk USA pulpbrokjes op aflading, maar de kwantums die daar achter staan, schijnen beslist niet groot te zijn. Citruspellets waren gevraagd uit boten en de prijzen zijn wel wat opgelopen. Ook op aflading was er vraag met stijgende noteringen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken