Bekijk het origineel

Moord op Haagse meisje opgelost

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Moord op Haagse meisje opgelost

Motieven niet duidelijk

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Haagse politie heeft donderdagmorgen de 22-jarige plantsoenwerker H. J. uit Den Haag aangehouden, die ervan wordt verdacht het zevenjarig meisje Maitrie Koeldiep, eveneens uit de residentie, afgelopen vrijdag in de Haagse Westduinen te hebben vermoord.

Hij heeft het jonge slachtoffer met messteken en door wurging om het leven gebracht. De verdachte, die inmiddels heeft bekend, is volgens een woordvoerder van de Haagse politie geestelijk niet geheel volwaardig.

Maitrie Koeldiep raakte vrijdagmiddag zoek in de duinen toen zij daar met haar klas aan het spelen was. Na een intensieve speuractie die aanvankelijk niets opleverde, vond de politie haar de dag daarop levenloos verborgen onder dicht struikgewas.

Onderzoek bij de plaats van het misdrijf leverde een spoor op dat naar de 22-jarige Hagenaar leidde, die door de gemeentelijke dienst voor de arbeidsvoorziening te werk is gesteld bij de gemeentelijke plantsoenendienst. Hij was aan het werk toen hij het meisje vrijdag tussen een uur en half twee overmeesterde en om het leven bracht.

De verdachte verklaarde zich nauwelijks iets van het gebeurde te herinneren. De politie heeft het wapen waarmee hij de dodelijke steekwonden heeft toegebracht, niet gevonden. Ook is nog niet duidelijk of de man het kind seksueel heeft willen misbruiken of heeft misbruikt. De verdachte ontkent dit. De man is eerder veroordeeld wegens een geweldmisdrijf. Hij wordt aanstaande maandag voorgeleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Moord op Haagse meisje opgelost

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken