Bekijk het origineel

Gasfabriek loosde gif in Griftpark

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gasfabriek loosde gif in Griftpark

B. en w. willen duidelijkheid '

1 minuut leestijd

UTRECHT — Burgemeester en wethouders van Utrecht willen op korte termijn een volledig rapport' ontvangen van het gemeentelijk energiebedrijf over giflozingen in

het Utrechtse Griftpark door gemeentelijke gasfabriek, die das tot 1969 in bedrijf was. Uit ondei zoeken is gebleken, dat die gasfj briek voor een groot deel zelf vel antwoordelijk is voor storting va benzeen, fenol en naftaleen.

Het onderzoek naar giftige stoffe in de bodem van het Griftpark (wat binnenkort 150 woningen gebouw zullen worden) kwam op gang nadi bekend werd dat een Utrechtse drul kerij er tussen 1948 en 1968 ruil 30.000 liter tolueen geloosd heeft. ] het Griftpark was vroeger een gi meentelijke vuilstortplaats.

Monster

In de afgelopen twee maanden z\ in totaal 108 bodem- en grondwatè monsters genomen en geanalyseerd c aanwezigheid van tolueen, benzeei naftaleen en fenol. De tot nu toe b kende resultaten van die analyse zi; door de gemeente voor advies g stuurd naar de inspectie volksgezon( heid. Die ziet voorlopig nog geen aai leiding tot het direct nemen v£ maatregelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gasfabriek loosde gif in Griftpark

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken