Bekijk het origineel

Gehaakte sprei en kussens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gehaakte sprei en kussens

3 minuten leestijd

Helaas kunnen erMo de CariqJartula's lastige ziekten voorkomen....^Êesi.fiaaE-'Swordt aangemQedigtf al^ de vruchtjes — ^^aals uit het werk nemen en van achter

Deze keer weer een spreipatroon, maar nu eens geheel ders. Het is geheel in stokjes en lossen gehaakt, en het moti kleur, volgens telpatroon erin gehaakt. Het geheel wordt een dicht patroon, in stokjes, en is daarom ook goed als bo deken te gebruiken. Bijv. op een kinder- of tienerkamer, n dan wel in een kleur die bij het geheel past. Benodigdheden 3 Suisses Record Maat: sprei 170x 225 cm Kluwens: sprei 16 hoofdkleur, 16 bijkleur

Maat: kussen 42 x 45 cm, 4 hoofdkleur een rest in bijkleur. 1 haaknaald no. 3,5 en 2 binnenkussens. Gebruikte steken: Lossen en stokjes. Stekenverhouding: Een vierkant van 10 cm in stokjes met haaknaald no. 3,5 = 17 stokjes en 8 toeren.

Uitvoering sprei

Ie vierkant: Met de hoofdkleur op een ketting van 56 lossen met 3 lossen om te keren in stokjes. Na 4 toeren, over de middelste 39 steken met de bijkleur, het motief volgens telpatroon. Bij het wisselen der kleuren, steeds de laatste 2 lussen van een stokje met de nieuwe kleur afhaken en over de niet gebruikte draad haken. Daarna nog 4 toeren hoofdkleur en de draad afknippen. Op deze wijze 18 vierkanten in Hoofdkleur met het motief in bijkleur en 17 vierkanten in bijkleur met het motief in hoofdkleur haken.

Afwerking: Twee vierkanten (één van elke kleur) als volgt aan elkaar haken: 1 vaste tussen het Ie en 2e stokje van het Ie vierkant, de naald uit het werk nemen, op de goede kant van boven naar beneden tussen het Ie en 2e stokje van het 2e vierkant steken en 1 lus ophalen. De naald nogmaals uit het werk nemen en van achter naar voor, eerst door de lus van de vaste en daarna door de opgehaalde lus steken, omslaan, de 2 lussen afhaken, (x) 1 losse, 1 vaste tussen het 2e en 3e volgend stokje van het Ie vierkant, de naald uit het werk nemen, op de goede kant van boven naar beneden tussen het Ie en 2e stokje van het 2e vierkant sttièlï^èö*! lus ophélën; De Tiaald =nognaar voor, eerst door de lus van de vaste en daarna door de opgehaalde li ken, omslaan, de 2 lussen afhaken, (x) herhalen. Op deze wijze 5 bane 7 vierkanten maken. Opletten d kleuren per baan verspringen. Daai banen op dezelfde wijze aan elkai ken, echter steeds om het stokje va toer steken.

Ku

gelijke delen: Met de hoofdkk een ketting van 69 lossen met 3 om te keren in stokjes. Na 33 toer draad afknippen.

Afwerking: Met de bijkleur, bei( len aan 3 kanten op elkaar haken vierkanten van de sprei. Het binns sen inschuiven en de 4e kant op haken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Gehaakte sprei en kussens

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken