Bekijk het origineel

Nieuwe regeling voor woningbouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe regeling voor woningbouw

Gemeenteraad Benthuizen besluit:

2 minuten leestijd

BENTHUIZEN — Er is een einde gekomen aan de periode dat in Benthuizen de woningbouwvereniging „Algemeen Belang" in combinatie met één bepaalde aannemer de meeste nieuwe woningen realiseerde. Het ging hierbij zowel om huurwoningen (woningwetwoningen) als premiekoopwoningen.

Een meerderheid van de raad schaarde zich deze week achter het voorstel van burgemeester A. Verbree en wethouder W. B. van Loon om kavels grond te verkopen aan individuele bouwers van premie-koopwoningen. Alleen wethouder Van Noord (CDA) en de heer Boonstra (PvdA) kozen voor de werkwijze zoals die tot nu toe was gevolgd.

Tijdens de discussie over de woningbouw 'werd het college slordigheid, traagheid, onvoldoende bestuurskracht en het voeren van een zigzag beleid verweten. De voortgang van de woningbouw is hierdoor naar de mening van de raad gestagneerd.

Wijziging

DFe heer Vonkeman (CDA) stelde voor de kopers van de premie-koopwoningen volledige inspraak te geven en de statuten van de Stichting bevordering eigen woningbezit te wijzigen zodat een lid van de woningbouwvereniging bestuurslid van de stichting kan zijn. Dit voorstel werd met de stemmen van wethouder Van Noort (CDA) en raadslid Boonstra (PvdA) tegen aangenomen. De nieuwe samenstelling van de stichting is nu: een vertegenwoordiger van de gemeente, een lid van de woningbouwvereniging en drie vertegenwoordigers van kopers van premie-koopwoningen.

Verworpen

Wethouder Van Loon (WD) wilde maximale inspraak voor de kopers. Hij stelde voor een nieuwe kopersvereniging op te richten. Bij stemming bleek dat alleen de fractie van de SGP het voorstel steunde, zodat het werd verworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nieuwe regeling voor woningbouw

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken