Bekijk het origineel

Bezetting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bezetting

1 minuut leestijd

KAMPALA — Restanten van het leger van de verdreven Oegandese dictator, Idi Amin hebben Oegandese posten aan de grens met Zuid-Soedan en Oost-Zaïre aangevallen en bezet. Dit heeft Milton Obote, de vroegere president van Oeganda, dinsdag bekend gemaakt. Volgens Obote werden de aanvallen maandagnacht uitgevoerd en houden Amins aanhangers nu „enige grensposten" in Oeganda bezet. De gewezen president zei niets over slachtoffers. Wel verklaarde hij dat de aanvallers ,,voornamelijk" uit het zuiden van Soedan kwamen. Een Soedanese ambassadefunctionaris in de Oegandese hoofdstad Kampala liet daarop weten niets te weten van de gemelde aanvallen. Hij zou zijn regering om inlichtingen verzoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 oktober 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bezetting

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 oktober 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken