Bekijk het origineel

Geschiedenis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geschiedenis

2 minuten leestijd

„Een vaartuig voor de herinnerin door Olaf J. de Landell; Uitge De Kern, Bussum; 138 pagina's: bonden; prijs f 17,50.

Het verhaal van deze roman sp zich af in het Egypte in de 14e eeuw v Christus. Op een aansprekende w worden de levensgeschiedenissen vai jonge farao Toetanchamoen en zijn e' eens jeugdige vrouw verteld. Het b( van de mensen achter de god-koninj zijn vrouw Anchsenamoen komt du lijk naar voren. De levens van deze je mensen zijn verweven met de godsdi stige twisten van hun tijd en de macl wellust van anderen. Beiden zijn ze hart en nieren aanhangers van de Aten, terwijl ze uiterlijk de god Am moeten dienen. Ze zijn daardoor „vaartuigen voorde herinnering".

De aanhangers van de god Amoe len hen van het waanbeeld van Ater brengen. Toetanchamoen laat dae tenslotte op negentienjarige leeftijd leven. Anderen staan te wachten o macht over te nemen en de herinm aan de god Aten uit te roeien. Met kennis van zaken beschrijft de auteur ze interessante periode uit de weref schiedenis. Het gaat hierbij om fei Dat geeft het boek een extra dime naast die van de literaire uitdrukk vaardigheid van de schrijver.

De tekst wordt ondersteund prachtige illustraties. Achterin het is een verklarende lijst van gebru Egyptische woorden opgenomen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 november 1980

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Geschiedenis

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 november 1980

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken