Bekijk het origineel

Witte wolluis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Witte wolluis

1 minuut leestijd

Hierbij in een metalen doosje wat beestjes. Een soort luis, dachten wij. Ik heb mijn planten tweemaal bespoten met een spintwerend middel en ook spoel ik ze geregeld af. Toch zie ik ze geregeld op mijn croton. Antwoord — De witte wolluis is thans wel de meest voorkomende luis op kamerplanten. Insecticiden helpen maar ten dele, omdat de eigenlijke luis in witte pluisjes verscholen zit. Daarom geven wij er de voorkeur aan, de planten geregeld na te zien met een penseel. U vindt deze luis vooral in de oksels der bladeren. U neemt ze op met een penseel en knijpt ze dodd. U ziet dan bruin vocht uit het witte pluis komen. Wilt u tóch spuiten, spuit dan eerst met een nevel spiritus. Dat tast de pluizen aan. Een kwartier later verspuit u dan het insecticide en een uur later spoelt' u alles af. Maar omdat ook deze bespuitingen herhaald moeten wordeii geven wij de voorkeur aan het penseel. Elke 10 dagen eens penselen is afdoende. Omdat jjij geen der genoemde werkwijzen de eitjes afdoende geraakt of gedood worden komen de luizen vaak terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Witte wolluis

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken