Bekijk het origineel

Opnieuw mankement centrale Borssele

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opnieuw mankement centrale Borssele

Corrosie aan stoompijpjes

2 minuten leestijd

VLISSINGEN — Bij een ultrasoon onderzoek op de stoomgeneratoren van de kerncentrale Borssele is gebleken dat opnieuw 41 van de stoompijpjes diè de functie van warmtewisselaar hebben in de twee generatoren door corrosie zijn aangetast. Ze zullen moeten worden afgestopt met stalen pluggen.

Met nieuwe generator moeten problemen verholpen

Het onderzoek vormt een onderdeel van de jaarlijkse splijtstof en revisieperiode die de kerncentrale momenteel doormaakt! Daarvoor is de centrale, zoals bekend, stilgelegd. Tijdens de splijtstofwisseling in" januari 1979 moesten al eerder 50 van de 8000 pijpjes worden afgesloten, omdat het materiaal was aangetast door de chemische stoffen in de cbndensor.

Dit jaar zal er bij het afstoppen van. de pijpjes voor het eerst met een robot gewerkt worden, waardoor de stralingsbelasting voor de technici die dit werk moeten uitvoeren aanzienlijk verminderd wordt. De werkzaamheden vinden overigens plaats onder toeziend oog van het Stoomwezen en de Kernfysische Dienst.

De bedrijfszekerheid en de veiligheid van de kerncentrale komen met dit verlies aan generatorpijpjes niet in het.gedlng. Volgend jaar wordt er in de centrale een nieuwe 30 miljoen kosteirde generator van titaan geïnstalleerd. De aantasting van de pijpjes door chemische stoffen in de condensor zal dan tot het verleden Rehoren, zo verwacht de directie van de Provinciale Zeeuwse Energiemaatschappij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Opnieuw mankement centrale Borssele

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken