Bekijk het origineel

Gaat rentevoet in VS nu toch naar beneden?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gaat rentevoet in VS nu toch naar beneden?

2 minuten leestijd

NEW YORK — Als eerste Amerikaanse bank van betekenis heeft Marine Midland Bank in Buffalo (New York) woensdag haar minimumrente voor leningen aan de meest kredietwaardige bedrijven verlaagd van twintig tot 19,5 procent. In financiële kringen in New York wordt verwacht dat andere banken het voorbeeld zullen volgen.

Gehoopt wordt dat de verlaging het begin van 6en algemene daling van de rentevoet in de Verenigde Staten is. Marine Midland is op elf na de grootste handelsbank in de Verenigde Staten. Zij heeft ook de rente die wordt berekend voor de aankoop van effecten op krediet van twintig tot 19,5 procent verlaagd. Verscheidene banken hebben dit tarief de afgelopen dagen van 21 of 21,5 procent verlaagd tot 20 procent. De minimumrente van de Amerikaanse banken, het zogenaamde prime rate, bereikte op 19 december een hoogtepunt van 21,5 procent maar staat sinds 9 januari algemeen op twintig procent.

KRAPPER

In de Amerikaanse financiële gemeenschap was voor half januari op een algemene daling van de rentetarieven gerekend. Deze is uitgebleven doordat de Federal Reserve Board, het bestuur van het (stelsel van centrale banken in de VS,' de kredietverlening wat krapper houdt dan was verwacht. Kennelijk wil men een al te snelle daling van de rentevoet voorkomen om de inflatie niet ^an te wakkeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Gaat rentevoet in VS nu toch naar beneden?

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken