Bekijk het origineel

Zuid-Holland akkoord met bezuiniging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuid-Holland akkoord met bezuiniging

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Provinciale staten van Zuid-Holland hebben donderdag voor ruim drie miljoen bezuinigingen op de begroting voor 1981 goedgekeurd. Dank zij deze bezuinigingen en de heffing van opcenten op de motorrijtuigenbelasting heeft de provincie een sluitende begroting weten te krijgen.

Het provinciale aandeel in het ex>loitatietekort van de Kiltunnel bij Dordrecht (7,5 miljoen) is daarmee opgevangen. Een van de gevolgen van de bezuinigingen is dat de „recreatiekrant", een uitgave van de provincie, dit jaar niet verschijnt. Op de voorlichtingsactiviteiten is in totaal bijna anderhalve ton gekort. Verder is onder meer de bijdrage aan het „stadsvernieuwingsfonds met een half miljoen verlaagd. Tot de belangrijke uitgaven dit jaar behoren een onderzoek naar vuilstortplaatsen en de actie om ondergrondse olietanks onschadelijk te maken.

Vanwege het belang van de openluchtrecreatie denkt het college van GS voor het plassengebied aan een samenvoeging van Loosdrecht en Breukelen. Het Noorderpark beschouwt het college als een eenheid uit een oogpunt van natuur en landschap, landbouw en recreatie. GS willen het Noorderpark aan Maartensdijk toevoegen, inclusief het gebied van de Maarsseveénse Plassen. Het college wil het stedelijk en landelijk gebied van Maarssen daardoor scheiden.

Over onderlinge ruzies tussen de gemeenten moet volgens gedeputeerde Schapenk heengestapt worden. De gedeputeerde is zich ervan bewust dat veranderingen emotionele reacties zullen oproepen. Het is volgens Schapenk echter hoog tijd dat het locale bestuur bijgetrokken wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zuid-Holland akkoord met bezuiniging

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken