Bekijk het origineel

HTM'ers dreigen met week gratis vervoer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

HTM'ers dreigen met week gratis vervoer

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het rijdend personeel van de Haagsche tramweg maatschappij (HTM) dreigt een actie te houden, waarbij het publiek zes dagen gratis gebruik zal mogen maken van bus en tram.

Volgens een woordvoerder van de Vervoersb'onden FNV, die dit vrijdagmiddag meedeelde, is het rijdend personeel het er niet mee eens, dat niet alle eisen voor hogere inschaling en betere honorering zijn ingewilligd. De eventuele actie, die volgende week donderdag zal moetfen beginnen, zal worden ondersteund door de Vervoersbonden FNV.

Volgens de woordvoerder van die bonden bestaan er nog altijd grote meningsverschillen tussen het rijdend personeel van de HTM, de raad van beheer (directie) van het bedrijf, de gemeente Den Haag en het ministerie van Verkeer en waterstaat. Eens zijn de partijen het over de gewenste hogere inschaling van 4 naar 6. De meningen zijn echter verdeeld over de door het personeel geëiste voorschot van 68 gulden per maand en een ongemakkentoeslag van zes procent. Om die eisen ingewilligd te krijgen vervoerden de HTM'ers ook op 26 en 27 februari hun klanten gratis. In een voorstel van burgemeester en wethouders dat maandagavond door de gemeenteraad wordt behandeld, is wel de hogere inschaling opgenomen, maar zijn de beide andere eisen voorlopig afgewezen.

Over de problemen bij de HTM worden maandag ook besprekingen gevoerd door minister Tuijnman van verkeer en waterstaat en de vervoersbonden.

De woordvoerder van de Vervoersbonden FNV deelde verder mee, dat dinsdag in Amicitia twee ledenvergaderingen voor het rijdend personeel zullen worden gehouden. De bonden hebben inmiddels een brief gestuurd naar de raad van beheer van HTM waarin wordt gewaarschuwd tegen het individueel onder druk zetten van het personeel. Als dergelijke praktijken worden toegepast zal het voltallige personeel er op reageren en de gevolgen zijn voor de raad van beheer, aldus de bonden in hun brief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

HTM'ers dreigen met week gratis vervoer

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken