Bekijk het origineel

Loonsverhoging voor Haagse bestuurders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Loonsverhoging voor Haagse bestuurders

Als voorschot op definitieve regeling

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De buschauffeurs en trambestuurders van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) krijgen deze en de komende maand een loonsverhoging van 68 gulden.

Dit als voorschot op een definitieve inschaling in een hogere loonklasse en een ongemakken toeslag, waarvoor minister Tuijnman van Verkeer en VVr.terstaat nog toestemming moet geven. Daarbij bestaat de kans dat het HTM-personeel de in totaal 136 gulden weer moet terugbetalen, als de minister een negatieve beslissing neemt.

De Haagse gemeenteraad heeft maandagavond een B en W-voorstel van deze strekking aangenomen. Zoals bekend voerde het rijdend HTM-personeel eind vorige maand actie voor de 68 gulden loonsverhoging door de Haag.se tram- en buspassagiers twee dagen gratis te laten reizen. De be.stuurders willen evenals het administratief personeel van de HTM, dat eerder in een andere loongroep werd geplaatst, hoger worden ingeschaald. De minister, die het geld voor deze looneis beschikbaar moet stellen, gaf vorige week te kennen in afwachting van de uitslag van een functie-onderzoek voor begin mei geen beslissing te willen nemen.

De HTM'ers eisen verder dat zij bij de hogere inschaling hun zes procent ongemakkentoeslag behouden. Ook hierover wil Tuijnman nog niets definitiefs zeggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Loonsverhoging voor Haagse bestuurders

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken