Bekijk het origineel

Nederland stemt tegen VN-resolutie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederland stemt tegen VN-resolutie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Nederland heeft in de VN-commissie voor de recht^ van de'mens tegen een resolutie ^stemd waarin onder andere woröt gepleit voor het recht op zelfbeschikking van de volkeren van ZuidAfrika, Namibië (het vroeger, onder Zuidafrikaans bestuur staande Zuidwest-Afrika) en Palestina.

Het stemde voor re.soluties waarin schendingen van de mensenrechten in Cambodja en Afghanistan en de bezetting van deze landen door Vietnamese en Russische troepen, werd veroordeeld.

De resolutie, over ^uid-Afrika, Namibië en Palestina zegt dat strijd van de volkeren voor onafhankelijkheid, territoriale onschendbaarheid, nationale eenheid en bevrijding van koloniale en vreemde overheersing, ,,met alle middelen, ook gewapende strijd" gpiechtvaardigd is. De resolutie werd met 32 stemmen voor, acht tegen en bij drie onthoudingen aanvaard. Tegen stemden, behalve Nederland, Canada, Denemarken, Frankrijk, WestDuitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Australië, Griekenland, Portugal en Uruguay onthielden zich van stemming.

In de resolutie worden ook de Zuidafrikaan.se invallen in buurlanden veroordeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Nederland stemt tegen VN-resolutie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken