Bekijk het origineel

Op rentetarieven VS geen peil te trekken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Op rentetarieven VS geen peil te trekken

2 minuten leestijd

NEW YORK — Er valt op het ogenblik geen peil te trekken op de rentetarieven die de Amerikaanse banken hanteren. Zo verlaagde eind vorige week Bank of North Dakota, een vrij kleine bank, de prime rate, het rentetarief dat aan de beste cliënten wordt berekend, van 16,25 tot 15,5 procent.

De meeste Amerikaanse banken rekenen op het ogenblik zeventien procent. Vorig jaar december werd een recordpeil van 21,5 procent gehaald. Toen bleek dat vooral de kleine banken er moeite mee hadden dit tarief aan hun klanten te berekenen. Er ontstond enige weerstand tegen het,,rentedictaat" uit New York, waar de meeste grote banken zitten. De verlaging van de prime rate tot nu toe werd dan ook meestal ingezet door de kleine banken.

In tegenstelling tot Bank of North Dakota verhoogde Security Pacific Corporation, de op tien na grootste bank in de VS, vrijdag de prime rate, en wel van 17 tot 17,5 procent. Ook het tarief voor daggeld is verhoogd, van 14,5 tot 15,5 procent. In bankkringen begint de mening post te vatten dat het afgelopen is met de daling van de rentetarieven. SEL Zaterdag 4 april wordt het Franccoisviaduct de zogenaamde ojficieel „Poot naar Kortenoord" geopend. Dit Itoopt de CDA-parlementariër M. W. Schaiiel te doen als voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat. Het hellende viaduct vormt de verbinding tussen Tertiaire Weg 67 en de hoger gelegen IJsseldijk. Omdat vooral het industriegebied Kortenoord beter wordt ontsloten hoort bij de festiviteiten ook een „Open Huis" bij een negental bedrijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Op rentetarieven VS geen peil te trekken

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken