Bekijk het origineel

Systeem voor opbergen en meenemen van gereedschap

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Systeem voor opbergen en meenemen van gereedschap

VARIA CURVERTOOLSTAR HOUDT UW SCHUUR NETJES

2 minuten leestijd

Het opbergen van het gereedschap in de schuur kan op verschillende manieren gebeuren. Iedereen heeft daar zo zijn eigen systeem voor, variërend van een compleet rek met haken en ogen tot een simpele houten lat op enige afstand van de muur aangebracht.

Steeds echter als er elders in huis of tuin een klusje moet worden opgeknapt, moet een selectie worden gemaakt uit het opgehangen gereedschap. Meestal kom je dan bijvoorbeeld op zolder tot de ontdekking dat je een sterschroevedraaier vergeten bent of dat je net de juiste maat houtschroeven mist. worden stalen rails bevestigd waaraan de gereedschapsrekken of -bakken worden opgehangen. Alle elementen van het systeem kunnen zo weer van de rail afgehaald worden en opgehangen aan .een speciale draagbak met beugel. Het systeem kent grote en kleine bakken, rekjes en haken, zodat ook spijkers, schroeven, blikjes, busjes en zelfs de boormachine een plaatsje vindt in het geheel.

Curver heeft daar iets op gevonden. Het Toolstar-systeem dat onlangs werd geïntroduceerd, is zowel geschikt voor het ophangen als voor het meenemen van gereedschappen. „Overladen" is

Te klein
We hebben één bezwaar: de draagbeugel is te klein om voldoende te bevatten voor klussen daarbij niet nodig. Aan de muur waar vrij veel gereedschap en bevestigingsmateriaal voor nodig is. De bakjes voor schroeven en dergelijke zijn bovendien wat aan de diepe kant. Alleen voor doe-hetzelvers met grote voorraden van dat spul zijn ze wel handig, maar als je een bepaald schroefje moet hebben, zul je toch de bak om moeten keren. Kleine ondiepe bakjes zijn beslist handiger om bevestigingsmateriaal voldoende te kunnen sorteren. Curver zal dat ongetwijfeld wel onderkend hebben, maar aangezien de breedte van de bakjes bepaalt hoeveel er op de draagbeugel kunnen, zal men gekozen hebben voor smalle, diepe bakken om toch aan een redelijke inhoud te komen.

Beginners

Ondanks dit bezwaar zijn we wel enthousiast over het systeem. dat vooral voor doe-het-zelvers die hun schuur nog moeten inrichten een uitkomst is. Wie zijn werkhok al vol heeft.met allerlei rekken en haken, of over een grote uitklapbare gereedschapskist beschikt, zal niet zoveel hebben aan een aanvulling met het Toolstarsysteem. De basisset bevat een grote on

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Systeem voor opbergen en meenemen van gereedschap

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken