Bekijk het origineel

Drie mannen verdacht van miljoenenzwendel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Drie mannen verdacht van miljoenenzwendel

Weer tipje van notaris-sluier opgelicht

2 minuten leestijd

AMSTERDAM/VOORBURG — Het speciale team van de rijkspolitie dat is belast met het onderzoek naar de praktijken van de van verduistering verdachte Amsterdamse ex-notaris mevrouw S. S., heeft maandag drie mannen aangehouden in verband met de oplichting van twee banken. Daarbij is een bedrag van 13,6 miljoen gulden verdwenen.

rijkspolitie in Voorburg maandagavond meegedeeld. De gearresteerden zijn de 41-jarige K. H. de G. uit Egmond aan Zee, beleidsadviseur van het in1 Het weer van vanmorgen 8 1 Station

uur
Temp. 8 gr. 6 gr. 1 middels failliet verklaarde bedrijf Veenendaal BV te Beverwijk, de 30-jarige registeraceountant H. S. uit IJsselstein en de 31-jarige G.A. iVI. van P. uit Castricum, boekhouder van Veenendaal BV. Het trio wordt verdacht van valsheid in geschrifte, verduistering en medeplichtigheid aan oplichting.

Failliet

Veenendaal BV is een groothandel in aardappelen, groenten en fruit, die eind 1979 failliet is gegaan. Daarbij bleek dat er een bedrag van 13,6 miljoen gulden spoorloos was verdwenen. Dit bedrag was geleend van twee banken die kort daarna aangifte van oplichting hebben gedaan. Veenendaal BV had het miljoenenbedrag van de banken losgekregen met als onderpand een aardappeloogst op Malta en voorraden die het bedrijf nog zou hebben, De voorraden en de aardappeloogst bleken later ondershands door het bedrijf te zijn verkocht, iets waarvan de banken niet op de hoogte waren.

Uitgeleverd

Al eerder werd de directeur van het bedrijf Wim F. verdacht van oplichting en verduistering van de 13,6 miljoen gulden.

P. is een relatie van de Amsterdamse ex-notaris, samen met A. O. (,,heer Olivier") lichtte hij mevrouw S. S. op voor een bedrag van drie miljoen gulden, waarna het tweetal vluchtte naar Parijs. Daar werden zij eind vorig jaar aangehouden. O. werd later uitgeleverd aan België, waar hij ook nog een en ander op zijn kerfstok heeft en W. P. werd aan Nederland uitgeleverd en zit thans in de Bijlmerbajes in Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Drie mannen verdacht van miljoenenzwendel

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken