Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

ROTTERDAM — De mengvoederindustrie deed het kalmpjes aan, want de zaken gaan beslist niet zoals het zou moeten zijn. Aan de voorkant blijft natuurlijk wel enige consumptievraag bestaan, maar de premie op aflading wordt steeds groter.

(Overzicht door fa. A. Makkreel)

De animo was dus bepaald niet groot en -de handel in mais bleef beperkt tot loco, boten en Franse auto's franco binnenland. In gerst, haver en tarwe zijn de zaken beperkt. Nu de nieuwe drempelprijzen bekend zijn, zal het er volgend jaar beslist niet goedkoper op gaan owrden.

De koekenmarkt was ook lauw gestemd en algemeen hoort men over kleinere omzetten klagen. Er kwamen de afgelopen week van sommige producten wat aanbiedingen los wat direct de markt verstoorde. Er moest diep onder de eerste hand gedoken worden om tot verkopen te kunnen komen.

De US dollar was eigenlijk de enige factor die nog meespeelde in de prijsvaststelling op de boordvrij markt. Verleden week was de dollar ƒ 2,70, j.l. maandag ƒ 2,635 en deze week is de- dollar op sommige momenten ƒ 2,5975 geweest. Koersen van Chicago waren in hoofdzaak wat lager waardoor men voor uiterst geschikte prijzen soyaschroot uit boten en van Hollandse fabrieken kon kopen. Zoals gezegd was de premie op levering en afdaling te groot voor het moment van kopen.

Cocosschilfers

Cocosschilfers en schrootpellets uit boten waren wat lager te koop; afladingen veranderden weinig of niets. Lijnschilfers zijn' lager gelopen uit boten met bijzonder weinig animo van koperszijde. Op aflading waren lijnschilfers onveranderd zogoed als. Lijnschroot daarentegen was dagelijks minder in prijs zonder evenwel kopers te kunnen animeren.

Maisgluten werden erg vlot aangediend met gevolg een groot tweedehandsaanbod. Ook de eerstehand wilde wel wat water in de wijn doen, zodat gluten wel wat in reactie waren. Op september/december moet men p.e. meer dan drie gulden premie betalen!

Raapstelen

Mais en rijstevoermeel waren weinig gevraagd en verkopers waren genegen biedingen te accepteren. Tarwegriespellets zijn ook wat gemakkelijker komen te liggen onder aanvoering van Plata poUardpellets en hweatmidlingpellets uit boten.

Tapioca heeft de ergste malaise gelukkig achter de rug en voor latere boten werd zelfs een grote premie gevraagd.

Lucernepellets doen het weer minder goed en van de Hollandse drogerijen is voldoende te koop.

Hollandse pulpbrokjes worden eigenlijk alleen voor direte aflevering bij de boerderij gevraagd. Voor de mengvoeders is vele goedkope USA pellet en de citrus het artikel. Dit scheelt wel enkele guldens. Citrus op aflading is aan de andere kant op aflading weer veel te prijzig zodat daarin weer niets gebeurde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken